Docent - Teacher

Hoe maak ik een jaarrekening vraagitem aan?

Updated on

 1. Voer de titel van de vraag in.
 2. Voer je vraag in.
 3. Voeg eventueel een (media)bestand toe. Een bronbestand betekent dat je een  of meerdere PDF('s) kan toevoegen die in de toets in een apart pop-up venster wordt geopend. Een mediabestand is een afbeelding die bij de vraag getoond wordt.
 4. Selecteer Summatief om dit item in een summatieve toets te kunnen gebruiken.
  Zie Standaardinstellingen bij items voor meer informatie over de overige instellingen die je onder Tags kunt vinden.
 1. Vul de tabellen met de opdracht
 2. Door op het 'plusje' te drukken worden er regels bijgevoegd en de totaal score automatisch bijgewerkt.
 1. Klik op Voorbeeld om te zien hoe studenten de vraag te zien krijgen.
 2. Klik op Opslaan en sluiten om terug te keren naar de itemspagina.

Instellingen en geavanceerde opties

 1. Scoren door: stel in of je wilt scoren per Rij of per Vraag. Standaard geeft het systeem 1 punt per regel. Per rij kun je de score aanpassen naar de de gewenste te behalen score. Bij scoren per Vraag kun je alleen het totaal aantal punten voor de totale vraag aanpassen. De optie verdwijnt dan om per regel een puntenaantal in te voeren.
 2. Scoringsmethode: selecteer Polytoom of Dichotoom. Bij polytoom krijgt de student punten toegekend als deze een deel van de vraag goed heeft (op regelniveau ten opzichte van de gehele vraag). Polytoom heeft geen betrekking op goede deelantwoorden op een regel (per cel). Bij dichotoom dienen alle regels juist te zijn om het totaal aantal punten te behalen.
 3. Secties: standaard staat Behandel lege cel als 0 aangevinkt. Als een kandidaat de regel leeg laat zal het systeem een score van 0 invullen.

 

Notitieblok

De kandidaat kan hier aantekeningen maken ter verduidelijking van het gegeven antwoord. Deze aantekeningen worden opgeslagen en zijn te zien tijdens het nakijk proces.

Selecteer Notitieblok toestaan voor kandidaten als je de kandidaten de mogelijkheid wil bieden om hun antwoord te beargumenteren of berekenen.

Feedback op vragen

De per vraag ingestelde feedback kan worden getoond tijdens de kandidaat inzage, of bij formatieve toetsen. Hier kan de feedback getoond worden na het beantwoorden van de vraag, of na het inleveren van de toets. Je kunt kiezen voor algemene feedback of gedetailleerde feedback.

 1. Kies Algemeen.
 2. Selecteer Feedback op vraag weergeven om  één algemene feedback over de vraag te geven.
 1. Kies Gedetailleerd.
 2. Selecteer Feedback op vraag weergeven om feedback in te stellen voor het juiste antwoord en het foute antwoord.

Audio-instellingen

Wanneer je Geavanceerde opties weergeven hebt geselecteerd en in je vraag audio hebt gebruikt of een mp3-bestand hebt geüpload, kan je deze hier beheren.

Previous Article Hoe maak ik een CIP-vraag aan?
Next Article Hoe maak ik een wiskundevraag aan?