Docent - Teacher

What's New? Juli 2021

Updated

Op 20 juli is er een nieuwe versie van Brightspace (20.21.07) uitgerold op de productieomgeving.

Hieronder lees je wat de wijzigingen zijn van deze release.

Notificatie settings

Vanaf nu ontvangen alle nieuwe gebruikers van Brightspace automatisch een melding wanneer er een Announcement wordt geplaatst of gewijzigd. Dit kunnen gebruikers zelf aanpassen. Voor huidige gebruikers verandert er niks.

Meer over het instellen en wijzigen van voorkeuren rondom notificaties van Brightspace lees je in de handleiding Hoe beheer ik mijn notifications?

Quizzes

Deze maand zijn er twee kleine wijzigingen bij quizzes:

  • Introduction veld verdwijnt: Voorheen werd er bij het maken van een quiz een onderscheid gemaakt tussen een introduction en description. Dit is nu één descriptionveld geworden. Hoe dit eruit ziet kun je zien in de handleiding Hoe maak ik een quiz?
  • Zoeken op status van vragen: Bij het nakijken van een quiz is het vanaf nu mogelijk om te zoeken op de status van een vraag. Zo kun je bijvoorbeeld selecteren op vragen die nog onbeoordeeld zijn. Meer over hoe je dit gebruikt lees je in de handleiding Hoe beoordeel ik een quiz (grade item)?

Virtual Classroom

Binnen een Virtual Classroom meeting kunnen nu tot 30 mensen hun webcam aanzetten. Hiervan zie je er maximaal 10 op je scherm (inclusief jezelf). Wanneer iemand bijvoorbeeld begint te praten, wordt diegene automatisch naar voren gehaald. Ook kun je mensen pinnen. Hoe dit werkt lees je in de handleiding Wat kan ik tijdens een meeting doen?

Previous Article What's New? Augustus 2021
Next Article What's New? Maart 2021