What's New? Augustus 2021

Op 27 augustus is er een nieuwe versie van Brightspace (20.21.08) uitgerold op de productieomgeving.

Hieronder lees je wat de wijzigingen zijn van deze release.

Vernieuwde weergave evaluatiepagina van Assignments en Discussions

Wanneer je een ingeleverd bestand van een Assignment evalueert binnen Brightspace, zitten functies op een nieuwe plek en heeft de pagina een nieuw uiterlijk. Hoe dit eruit ziet en hoe het werkt, lees je in de handleiding Hoe beoordeel ik een assignment (grade item, rubric)?

De nieuwe weergave is ook doorgevoerd bij het evalueren van Discussions. Hoe dit eruit ziet en hoe het werkt, lees je in de handleiding Hoe beoordeel ik een discussion topic of post (grade item, rubric)?

Nieuwe Editor voor toevoegen content aan cursussen

De Editor binnen Brightspace is geheel vernieuwd! Hierbij zijn bepaalde functies verdwenen of van plaats veranderd en zijn er nieuwe functies bijgekomen. Hoe dit eruit ziet lees je in de handleiding Wat is de Editor?

Mentions in Discussions

Het is nu mogelijk om in Discussion posts iemand te taggen. Dit doe je door een @-symbool en enkele letters van de naam van degene die je wilt taggen te typen. Degene die je tagt krijgt een melding van de mention. Hoe dit eruit ziet lees je in de handleidingen in de map Basisinstellingen: de Editor

ReadSpeaker

Voor slechtzienden is er een nieuwe voorlees-tool geïntegreerd in Brightspace: ReadSpeaker. Je vindt de ReadSpeaker bij allerlei soorten tekst op Brightspace, bijvoorbeeld bij Quizzes. Ook is er een docReader die geüploade documenten voorleest. Hoe dit eruit ziet en hoe het werkt lees je in de handleiding Hoe werkt ReadSpeaker?

Peerfeedback tool Pitch2Peer beschikbaar

Na een succesvolle pilot is Pitch2Peer nu beschikbaar voor alle docenten. Pitch2Peer is gekoppeld aan Brightspace en zo kunnen studenten elkaar gemakkelijk feedback geven op ingeleverde video's. Lees meer over Pitch2Peer in de handleiding Hoe werkt Pitch2Peer?

Previous Article What's New? September 2021
Next Article What's New? Juli 2021