What's New? September 2022

Op 23 september 2022 is er een nieuwe versie van Brightspace uitgerold op de productieomgeving (20.22.09). Hieronder lees je wat de wijzigingen zijn van deze release.

No Time Limit bij Quizzes

Vanaf nu is het mogelijk om bij de verschillende opties voor tijdslimieten bij quizzes te kiezen voor No Time Limit. Hiermee is er geen tijdslimiet tijdens het maken van de quiz. Deze optie is ook te kiezen bij Special Access. Dit maakt het mogelijk om studenten zonder Special Access wél een tijdslimiet te geven, terwijl studenten met Special Access geen tijdslimiet hebben. Hoe dit werkt lees je in de handleiding Hoe stel ik restrictions in voor een quiz?

Uitloggen bij Kaltura Capture

Wanneer je Kaltura Capture opent via Brightspace, ben je automatisch ingelogd. Als je vervolgens 12 uur lang geen activiteit uitvoert, wordt je automatisch uitgelogd.

Let op! Je blijft ingelogd in Kaltura Capture, ook al sluit je Brightspace. Wanneer je op een openbare pc, zoals in een collegezaal, Kaltura Capture geopend hebt en (automatisch) ingelogd bent, moet je er op letten dat je expliciet uitlogt als je de ruimte verlaat. Anders komen de opnames die een ander na jou maakt in jouw Kaltura My Media terecht. Hoe je uitlogt lees je in de handleiding Hoe maak ik een video-opname van mijn scherm en webcam met Kaltura Capture?

Verbeterde gebruikerservaring in content

Als je in content een lang cursusmenu met veel modules links hebt, waardoor je naar beneden moet scrollen om een van de onderste modules te selecteren,  dan schuiven de content topics rechts mee omhoog. Voorheen klikte je op een menu-item en leek het alsof er niets gebeurde. Je moest zelf naar boven scrollen om de inhoud van de gekozen module te zien. Als je nu op een item klikt, scrollt de pagina automatisch naar boven naar het eerste topic.

Previous Article What's New? Oktober 2022
Next Article What's New? Augustus 2022