Docent - Teacher

What's New? Juli 2023

Updated on

Op 28 juli 2023 is er een nieuwe versie van Brightspace uitgerold op de productieomgeving (20.23.7). Hieronder lees je wat de wijzigingen zijn van deze release.

Nieuwe interface Discussions (topics)

De omgeving waarin je Discussion topics aanmaakt en bewerkt is helemaal vernieuwd. Het lijkt nu op de interface van Assignments. Dit heeft ook gevolgen voor de manier waarop je restrictions (bijvoorbeeld Availability Dates en Release Conditions) of een grade item kunt toevoegen aan een discussion topic.

Bekijk de onderstaande handleidingen om te ontdekken hoe je de nieuwe Discussions interface gebruikt:

Andere weergave availability dates Discussions

In de lijstweergave van discussions zie je de availability dates staan onder de naam van het forum of topic. Je moet hier nu met je muis overheen bewegen om te zien hoe het forum/topic toegankelijk is voor studenten voor de start date en na de end date. Lees meer in de handleiding Hoe gebruik ik discussions?.

Nieuwe interface Quiz builder

Ook de omgeving waarin je Quizzes maakt en bewerkt is gelijkgetrokken met die van Assignments en Discussions. Dit heeft gevolgen voor het maken, bewerken en beoordelen van een quiz, het toevoegen van restrictions (Availability Dates, Release Conditions, Time Limit, Special Access) en de manier waarop je instelt wat studenten te zien krijgen na het afronden van de quiz.

Bekijk de onderstaande handleidingen om te zien hoe alles werkt in de nieuwe omgeving van Quizzes:

Chatfunctie niet meer beschikbaar

De chatfunctie in Brightspace is uitgezet. Dit betekent dat het niet meer mogelijk is om studenten binnen een cursus met elkaar te laten chatten. Dit geldt ook voor de chatfunctie bij livestreams van weblectures.

Akkoord op voorwaarden

Als je nu inlogt, moet je één keer per jaar je akkoord geven op de gebruiksvoorwaarden van Brightspace. Je krijgt hiervoor een pop-up scherm te zien.

Nieuwe Brightspace rol voor studenten

Er is een nieuwe rol toegevoegd aan Brightspace: Student (view only). Deze rol is bedoeld voor studenten uit andere jaren, die nog wel toegang moeten hebben tot het studiemateriaal uit het huidige jaar, maar geen opdrachten mogen inleveren. Lees meer over de verschillende rollen in Brightspace in deze handleiding.

Update ondersteunde browsers

De browserversies die door Brightspace ondersteund worden, zijn geüpdatet. De minimale ondersteunde browsers zijn nu:

  • Chrome 112+,
  • Edge 112+
  • Safari 16+
  • Firefox 112+

Voor ondersteunde browsers geldt dat voor deze en nieuwere browserversies de bugs worden opgelost en dat de werking van Brightspace uitgebreid wordt getest. Voor oudere browserversies geldt dat deze minder uitgebreid getest worden, bugs soms niet worden opgelost en als de browser heel oud is, kun je zelfs helemaal geen gebruik maken van Brightspace.

Daarom wordt aangeraden om altijd de nieuwste versie van een ondersteunde browser te gebruiken voor Brightspace.

Previous Article What's New? Augustus 2023
Next Article What's New? Januari 2023