Docent - Teacher

What's New? Januari 2024

Updated on

Op 26 januari 2024 is er een nieuwe versie van Brightspace uitgerold op de productieomgeving (20.24.1). Hieronder lees je wat de wijzigingen zijn van deze release.

Bestanden uploaden met Insert Stuff in de Editor

Het is nu makkelijker om bestanden te uploaden in de editor met Insert Stuff. Je kunt nu namelijk ook gebruikmaken van Drag and Drop om een bestand van je computer te uploaden. Lees meer in de handleiding Hoe voeg ik media toe in de Editor?.

Topic koppelen aan Discussion forum

Bij het aanmaken van een topic kun je dat topic toevoegen aan een forum. Eerder werd automatisch een nieuw forum aangemaakt voor jouw topic, tenzij je de instellingen aanpaste. Nu krijg je een dropdownmenu te zien waar je kunt kiezen uit bestaande fora of je kunt een nieuw forum aanmaken. Lees meer in de handleiding Hoe maak ik een topic aan in een discussion forum?.

Bug bij Assignments in Safari and Firefox 

In oudere browsers (Firefox en Safari t/m versie 16) lijkt het in Assignments alsof ingeleverde documenten niet worden geladen. Het symbool dat aangeeft dat het document geladen wordt, blijft namelijk in beeld. Toch staat het document dan al klaar als je naar beneden scrollt.

Wooclap toevoegen aan PowerPoint

Om Wooclap toe te voegen aan je PowerPoint maak je gebruik van een invoegtoepassing. Invoegtoepassingen waren voorheen altijd te vinden onder Invoegen in PowerPoint. Nu vind je Invoegtoepassingen direct onder Start. Lees meer in de handleiding Hoe voeg ik Wooclap toe aan mijn PowerPoint?.

Previous Article What's New? Februari 2024
Next Article What's New? December 2023