Docent - Teacher

Hoe kan ik een presentatie modereren?

Updated on

Wooclap biedt twee manieren om een presentatie te modereren. Zo kun je bijvoorbeeld ongewenste antwoorden verwijderen.

  1. Moderator bij bepaalde type vragen
  2. De presentatie als geheel modereren

Moderator bij bepaalde type vragen

Bij sommige vragen (open vragen & word cloud) kun je in de instelling aangeven dat je de antwoorden wilt modereren. Dan moet je de gegeven antwoorden eerst goedkeuren voordat ze getoond worden. Hoe je dat doet lees je in de handleiding van Wooclap: Can I remove undesirable answers?

Een nadeel hiervan is wel dat je de moderatie moet doen op hetzelfde scherm als waarop de presentatie zelf plaatsvindt. Indien je twee schermen tot je beschikking hebt, kun je de presentatie dupliceren op het tweede scherm. De handelingen op het tweede scherm zijn niet zichtbaar voor het publiek, maar de resultaten (de goedgekeurde antwoorden) worden wel zichtbaar. Zo kun je toch buiten het zicht van de deelnemers de gegeven antwoorden inzien en vervolgens goedkeuren of verwijderen.

De presentatie als geheel modereren

Je kunt ook gebruikmaken van de Moderator interface. Daarmee kun je de presentatie als geheel modereren. Je kunt de Moderator interface bedienen via een tweede scherm/browser/device (laptop of tablet, geen mobiele telefoon).  

  • Ga in de tweede browser naar My Events
  • Klik achter het juiste event op de drie puntjes
  • Klik vervolgens op Moderate.

Je krijgt dan een overzicht te zien van de binnengekomen antwoorden en kunt die categoriseren, aanpassen of verwijderen. Ook krijg je een overzicht van de vragen/slides binnen je presentatie. Hier kun je makkelijk navigeren door de vragen, aangeven of gegeven antwoorden getoond moeten worden, het stemmen starten/stoppen en het juiste antwoord tonen.

Hoe de Moderator interface werkt, lees je in de handleiding van Wooclap: What is the Moderator interface?

Als je notities hebt toegevoegd aan je presentatie, zijn die alleen zichtbaar in de Moderator interface als je door de slides en vragen bladert, niet als je direct naar een vraag gaat.

Previous Article Hoe download ik resultaten?