Docent - Teacher

Hoe leg ik toetsresultaten vast?

Updated on

Docenten kunnen in OSIRIS resultaten van studenten invoeren. Deze resultaten staan dan direct in OSIRIS. In deze werkinstructie wordt getoond hoe een docent resultaten voor een toets kan invoeren in OSIRIS.

Om resultaten in te voeren ga je als violgt te werk:

 1. Klik op de één van de getallen op de eerste regel. Het rode getal betreft de resultaten waarvoor de termijn voor het invoeren reeds is verstreken, de oranje gaan bijna verstrijken en het groene getal toont het aantal studenten waarvoor een resultaat ingevoegd moet worden en waarvan de termijn voor het invoeren nog niet is verstreken.

Om de gewenste cursus gelegenheid te selecteren ga je als volgt te werk.

 1. Klik op de code / titel van de cursus. Je gaat nu naar de pagina waar je de resultaten van de studenten die zich hebben aangemeld voor het tentamen kunnen worden ingevoerd.
 1. Binnen de beschikbare toetsen wordt gesorteerd op alfabet (op omschrijving van de toets, dus niet op toetsnummer)
 2. Binnen de toetsen wordt gesorteerd op gelegenheid (dus eerst gelegenheid 1, dan gelegenheid 2)

 

Klik op de juiste toets om resultaten in te voeren

Om de resultaten in te voeren ga je als volgt te werk.

 1. Geef het resultaat in. dat kan met het numerieke toetsenbord, het alfanumerieke toetsenbord, of met behulp van de lijst met resultaten die achter het "vergrootglas" zit. Met behulp van de enter toets spring je naar de volgende student. De datum wordt automatisch ingevoerd, tenzij de toetsdatum nog niet bekend was. In dat geval wordt de toetsdatum die op de eerste rij is ingevuld overgenomen naar de volgende student op het moment dat je die selecteert, zo hoef je de datum maar één keer in te geven. Je kunt van de datum afwijken zolang die maar binnen de periode van het blok valt, en zolang die maar kleiner of gelijk aan de dag van invoer is (het is dus niet mogelijk om een resultaat op een datum in de toekomst te geven).    

  optioneel: opgeven stagegevens
  Door Toon details aan te vinken wordt het per student mogelijk bepaalde extra informatievelden in te vullen. Deze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor het opgeven van stagegegevens (bedrijf en plaats) in de onderwerpvelden en eventueel het invullen van het land indien de stage in het buitenland is gedaan.
                                       
 2. Klik na het invoeren van de resultaten op opslaan,  als je de resultaten nog niet wilt ondertekenen  
 3. of klik direct op Ondertekenen (3a) of op Indienen voor ondertekening (3b) en Bevestig indienen voor ondertekening.
  Deze laatste optie kan gebruikt worden door medewerkers die alleen rechten hebben om resultaten te registreren zonder ondertekening. Dit is bijvoorbeeld het geval bij administratieve medewerkers die resultaten registreren ter ondersteuning van een docent. Na deze stap is de taak van deze medewerkers afgerond en kan eventueel een andere toets van resultaten worden voorzien door linksboven op Terug te klikken.

Om te ondertekenen ga je als volgt te werk.

 1. Er zijn twee opties om te ondertekenen: handmatig
 2. of elektronisch. In de volgende stap wordt handmatig ondertekenen getoond, daarna het elektronisch ondertekenen.

Om handmatig te ondertekenen ga je als volgt te werk.

 1. nadat je op de knop "Handmatig ondertekenen" hebt geklikt, wordt er een pdf bestand gemaakt, dat onder in het scherm wordt getoond. Je moet dit bestand openen, uitprinten,  ondertekenen en opsturen of langsbrengen bij de onderwijsadministratie van je faculteit. De onderwijsadministratie zal zodra zij de ondertekende papieren versie van de resultaten heeft, de resultaten verwerken in OSIRIS. daarna zijn ze pas zichtbaar voor de student in OSIRIS.  Het invoeren van de resultaten is nu klaar.

Om elektronisch te ondertekenen is een aantal andere stappen nodig. Die staan beschreven in de volgende werkinstructie.

Previous Article Hoe wordt een vrij veld vastgelegd bij een student in Osiris Begeleider
Next Article Hoe onderteken ik ingevoerde resultaten elektronisch?