Docent - Teacher

Hoe kan ik resultaten invoeren als vervanger van een collega?

Updated on

Wanneer je als docent niet in staat bent om zelf resultaten in te voeren in OSIRIS Docent, dan kun je die  taak delegeren aan een vervanger. deze vervanger dient in OSIRIS te zijn geregistreerd bij de cursus. Doorgaans zal de Onderwijsadministratie de vervanger registreren, maar bij sommige faculteiten kan de docent zelf in OSIRIS catalogus, bij het inrichten van het onderwijs voor volgend jaar zijn vervanger aanwijzen. Per docent wordt een vervanger geregistreerd. Het is mogelijk dat verschillende docenten dezelfde vervanger hebben.  

In deze instructie wordt getoond hoe je als eenmaal geregistreerde vervanger resultaten invoert namens de docent.  

Kies in het startscherm van OSIRIS Docent voor Menu-item Resultaat

Selecteer de docent waarvoor je de resultaten wilt invoeren

In het Toetsen resultaatscherm kan worden aangegeven namens wie je de resultaten invoert. Standaard staat dat op de eigen naam, maar in het veld "Kies de docent namens wie u de resultatenvast  wilt leggen" zijn de mogelijke andere medewerkers te vinden. In bovenstaand voorbeeld, is degene die ingelogd is (Jan Dessing, een fictieve medewerker) in staat om twee andere docenten te kiezen waarvoor deze medewerker als vervanger resultaten vast kan leggen (om privacy redenen zijn de namen onzichtbaar gemaakt).  Nadat gekozen is voor de docent waarvoor de resultaten vastgelegd kunnen worden, zullen de cursussen die daaronder worden getoond worden beperkt tot de cursussen van de gekozen docent.

Kies de gewenste toets

Kies nu de gewenste toets. Alleen de toetsen waarvoor daadwerkelijk een resultaat ingevoerd kan worden en waarvan de docent die je vervangt resultaten mag invoeren, worden getoond. Om nu resultaten in te voeren kun je de reguliere werkinstructie voor het invoeren van resultaten gebruiken: Hoe leg ik toetsresultaten vast?

Hoe kan ik zien dat de resultaten door mij als vervanger werden vastgesteld?

Na het ondertekenen van het resultaat komt achter alle vastgestelde resultaten te staan dat ze zijn ondertekend op de datum van ondertekening, met daarachter de naam van de docent (in dit geval wegens privacy onzichtbaar gemaakt), en door de vervanger, in dit geval "Jan Dessing". Ook in OSIRIS Back-office kan de studentenadministratie zien dat het resultaat werd vastgelegd namens de docent door Jan Dessing.

Previous Article Hoe kan ik een student toevoegen aan de deelnemerslijst van een toets?
Next Article Hoe leg ik een cursusresultaat vast?