Docent - Teacher

Hoe leg ik het default notitie hoofdonderwerp vast?

Updated on

Sinds de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), is het in OSIRIS verplicht om bij elke notitie een hoofdonderwerp vast te leggen. Op basis van dat hoofdonderwerp wordt vervolgens de bewaartermijn van de notitie vastgesteld. Om de gebruiker meer gebruiksgemak te geven is het mogelijk een standaard "default" hoofdonserwerp i n te stellen dat bij elke notitie automatisch wordt ingesteld. In deze instructie wordt getoond hoe je als gebruiker dit standaard hoofdonderwerp kunt instellen. Meer informatie over hoofdonderwerpen en hun bewaartermijn vind je hier.

Ga naar "Mijn gegevens"

Selecteer de optie "Mijn gegevens" om de pagina met persoonlijke instellingen te selecteren

Selecteer het tabblad "Instellingen"

  1. Selecteer het tabblad "Instellingen"
  2. Klik op de link "Wijzig"

Stel nu het  gewenste default hoofdonderwerp in. Dit onderwerp zal automatisch bij een nieuwe notitie worden geplaatst. Het kan uiteraard daarna bijk de notities nog welslaan altijd worden veranderd. Dit heeft als voordeel dat er bij het opslaan altijd een hoofdonderwerp bij de notitie staat, en het opslaan altijd succesvol zal zijn. Uiteraard moet je wel goed blijven opletten of het hoofdonderwerp ook daadwerkelijk het gwenste hoofdonderwerp is.

Klik op de link "Opslaan" om de persoonlijke instelliong te bewaren.

Basis

Het default hoofdonderwerp is ook in Osiris basis in te stellen. Dit doe je bij de persoonlijke instellingen scherm 5.2.05. Hoofdonderwerp

Previous Article Hoe kan ik het standaard vertrouwelijkheidsniveau van een notitie instellen?
Next Article Hoe vind ik studenten met een voorziening?