Docent - Teacher

Hoe ken ik Awards toe en hoe bewerk ik Awards?

Updated on

Award automatisch toekennen

Je kunt instellen dat Brightspace automatisch een award toekent als een student een bepaalde score heeft behaald of een bepaald onderdeel in Brightspace heeft afgerond. Dit doe je door release conditions te koppelen aan de award. 

 • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
 • Klik op Awards.
 • Klik op Course Awards.
 • Klik op Edit Properties.
 1. Vink Award hidden until earned aan als je wilt dat studenten de award niet kunnen zien als ze deze nog niet verdiend hebben.
 2. Klik onder Release Conditions op Create om release conditions toe te voegen. Als je meerdere release conditions toevoegt, kun je in het dropdownmenu selecteren of een student moet voldoen aan alle release conditions (All conditions must be met) of aan een van de release conditions (Any conditions must be met).
 3. Klik op Save.

Onder Edit Properties kun je ook credits toevoegen aan de award. Deze credits zijn niet gerelateerd aan punten in Grades en je kunt er ook geen release conditions aan verbinden. Laat daarom het veld onder credits leeg.

Je kunt bij intelligent agents awards gebruiken als release condition. Hierdoor krijgt een student bijvoorbeeld een e-mail als hij/zij een award heeft verdiend. Je kunt intelligent agents niet gebruiken om een automatische toekenning van awards te starten.

Awards handmatig toekennen

 • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
 • Klik op Awards.
 1. Selecteer de student(en) die je een award wilt toekennen.
 2. Klik op Issue.
 1. Selecteer in het dropdownmenu welke award je wilt toekennen.
 2. Geef de reden op waarom je de award toekent.
 3. Onder Selected users zie je welke studenten je hebt geselecteerd.
 4. Klik op Issue. Je keert terug naar het overzicht.

Je ziet nu in het overzicht de award die je hebt toegekent aan de geselecteerde studenten.

Awards intrekken

 • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
 • Klik op Awards.
 1. Als je bij één student een award wilt intrekken, klik dan op de award die je wilt intrekken. Er opent een nieuw venster, waarin je op Revoke klikt.
 2. Als je bij meerdere studenten dezelfde award wilt intrekken, selecteer dan de student(en) bij wie je een award wilt intrekken.
 3. Klik op Revoke.
 1. Selecteer in het dropdownmenu welke award je wilt intrekken.
 2. Geef de reden op.
 3. Klik op Revoke.

Awards bewerken

 • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
 • Klik op Awards.
 • Klik op Course Awards.
 • Klik op Edit Award. Je navigeert naar de Edit Award pagina, waar je dezelfde opties hebt als bij het aanmaken van een award. NB: je kunt alleen awards aanpassen die je zelf hebt gemaakt.

Als je een award bewerkt, worden de aanpassingen doorgevoerd overal waar je deze award gebruikt. De wijzigingen worden dus ook doorgevoerd in de awards die je al hebt toegekend aan studenten.

Award verwijderen uit de cursus

Je kunt een award verwijderen uit je cursus met Remove Award.

Je kunt een award verwijderen met Remove Award of met Delete Award. Deze opties zijn echter wel verschillend!

 • Met Remove Award verwijder je de award alleen uit de cursus. Als jij of andere docenten de award gebruiken in andere cursussen, blijven deze hier gewoon staan. Ook kun je de award later weer toevoegen aan de cursus. Alleen als de award systeembreed is verwijderd, dan krijg je een melding dat je de award in de toekomst niet meer kunt gebruiken.
 • Met Delete Award verwijder je een award systeembreed, oftewel je verwijdert hem uit Brightspace. Als jij of andere docenten de award gebruiken in andere cursussen, blijven deze hier wel staan. Het is alleen niet meer mogelijk om de award opnieuw toe te voegen aan de huidige cursus of aan een andere cursus.
 • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
 • Klik op Awards.
 • Klik op Course Awards.
 • Klik op Remove Award om de award te verwijderen uit je cursus. NB: je verwijdert de award dus niet volledig uit Brightspace. Je kunt de award weer toevoegen aan je cursus via Add Award To Course.

Als je een award verwijdert, blijft de award wel staan bij de studenten aan wie je de award hebt toegekend. Om de awards ook bij de studenten te verwijderen, moet je deze eerst intrekken.

Awards en ePortfolio

Als je een student een award geeft, krijgt deze een melding in beeld als hij/zij Brightspace opent (dit kan een paar minuten duren). Studenten kunnen awards vervolgens zelf in hun ePortfolio zetten.

 1. Studenten zien onder My Awards welke awards ze hebben verdiend.
 2. Door op Share te klikken, kunnen zij de award toevoegen aan het ePortfolio. Ze kunnen awards ook weer intrekken uit het ePortfolio onder Share. NB: er verschijnt een icoon van een rood tasje in de award als de student deze heeft toegevoegd aan het ePortfolio.
 3. Onder View Available Awards zien zij welke awards ze in deze cursus kunnen verdienen en wat ze daarvoor moeten doen.

Als een student een award heeft toegevoegd aan het ePortfolio, kan deze de award in het ePortfolio bewerken. De student bewerkt de award enkel voor zichzelf. 

Previous Article Hoe maak ik Awards en hoe voeg ik een award toe aan mijn cursus?
Next Article Hoe maak ik een Award in de Classic Badge Designer?