Docent - Teacher

Hoe maak ik een blog aan voor een student?

Updated on

Brightspace heeft op cursusniveau geen blogfunctie. Om studenten toch de mogelijkheid te geven een blog bij te houden, kun je binnen Groups voor elke student een groep aanmaken met één deelnemer. Door hieraan een discussion topic te koppelen, hebben studenten een persoonlijk topic om in te richten als blog.

 • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
 • Klik op Groups.
 • Klik op New Category.
 1. Geef de categorie een naam (bijvoorbeeld Blogs).
 2. Selecteer bij Enrolment Type de optie Single user, member-specific groups.
 3. Vink Set up discussion areas aan.
 4. Selecteer binnen welk discussionforum de discussion topics verschijnen.
 5. Zorg ervoor dat Create new topic is geslecteerd.
 6. Klik op Save. Je navigeert  nu naar de pagina waarop je de topics aanmaakt.

Het is handig om een nieuw discussionforum aan te maken voor de topics, welke ook Blogs heet. Op deze manier kunnen jijzelf en de studenten in Discussions gemakkelijk de blogs terugvinden. Je doet door te klikken op New Forum en vervolgens de titel in te vullen.

 1. Selecteer Create one topic per group als je voor elke student een apart topic wilt maken. Selecteer Create one topic with threads separated by group om één topic aan te maken, waarbinnen studenten een eigen thread kunnen starten.
  • Bij deze tweede optie vul je een titel in voor het discussion topic en eventueel een beschrijving.
 2. Klik op Create and Next. Klik vervolgens op Done. Je navigeert terug naar de Edit-Categorypagina. Klik op Save om terug te keren naar Manage Groups.
 • Studenten kunnen elkaars topics/threads niet zien. Als je per student een topic hebt aangemaakt, kun je wel andere studenten toevoegen aan het het topic van een student. Op deze manier kun je hen peer feedback laten geven op elkaars blogs. Je kunt dit op drie manieren doen:
  1. Je kunt in Groups leden toevoegen aan de groep van een andere student.
  2. Je kunt in Discussions in de restrictions van het topic de groep van een andere student toevoegen.
  3. Je kunt in Discussions de restrictions van het topic opheffen, zodat alle andere studenten de groep kunnen zien.
 • Aangezien het blog in feite een discussion topic is, kunnen studenten hun eigen blog ook vinden onder Discussions. Zij kunnen threads en posts aanmaken zoals in een normaal discussion topic.
 • Aangezien een blog in feite een discussion topic is, kun je posts op dezelfde manier waarderen en/of beoordelen als in een normaal discussion topic. Bij losse topics moet je dan wel eerst per topic instellen hoe je dit wilt doen en eventueel voor elk topic een grade item aanmaken. Als je hebt gekozen voor threads binnen één topic, hoef je de wijze van waarderen en/of beoordelen maar één keer (voor dit ene topic) in te stellen. Lees hiervoor ook de artikelen:

Blogs bekijken

Je kunt de blogs bekijken onder Discussions.

 • Navigeer naar Activities in de navbar van je cursus.
 • Klik op Discussions.

Een topic per student

Je ziet het nieuwe forum op de Discussions homepage staan. Als je hebt gekozen dat elke student een eigen topic heeft, zie je onder het forum (in het voorbeeld is dit Blogs) de topics: elke student heeft een eigen topic genaamd Blogs-NAAM STUDENT. Klik op een topic om te zien wat de student in het topic heeft geschreven en dit eventueel te beoordelen.

Een topic met een thread voor elke student

Je ziet het nieuwe forum op de Discussions homepage staan. Als je hebt gekozen voor één topic waarbinnen studenten hun eigen thread kunnen maken, zie je onder het forum (in het voorbeeld is dit Blog) dat ene topic met de titel die jij dit topic hebt gegeven. Klik op het topic om de threads van de studenten te zien. Klik op een thread om de posts hierbinnen te lezen en eventueel te beoordelen.

Previous Article Hoe kan ik snel zien wie er in mijn groep zitten?
Next Article Hoe houd ik de aanwezigheid van studenten bij met Attendance?