Docent - Teacher

Hoe koppel ik een grade item aan een quiz?

Updated on

Een grade item koppelen aan een quiz

Wanneer je een quiz wilt beoordelen, kun je dit doen aan de hand van een  grade item. Daarvoor koppel je een grade item aan de quiz.

Lees het artikel Hoe maak ik een Grade Item? als je nog niet bekend bent met grade items en wilt weten hoe je een grade item aanmaakt. 

 • Navigeer naar Activities in de navbar van je cursus.
 • Klik op Quizzes. Je landt op de Quizhomepage, waar je het overzicht van je quizzes ziet.
 • Zoek in het overzicht de quiz waaraan je het grade item wilt koppelen en klik op het pijltje.
 • Klik op Edit. Je landt op het bewerkingstabblad van de quiz.

Indien je een grade item wilt koppelen aan een nieuwe quiz, lees dan het artikel: Hoe maak ik een quiz? om te lezen hoe je een nieuwe quiz maakt. 

 1. Onder Grade Out Of vul je het maximum aantal te behalen punten in.
 2. Klik op het uitklapmenu. Je vindt hier drie opties en met twee daarvan kun je een grade item koppelen aan je topic:
  • In Grade Book: Brightspace maakt automatisch een grade item aan met de naam van je topic en het maximum aantal punten dat je hebt gekozen.
  • Edit or Link to Existing: je kunt zelf een nieuw grade item aanmaken of het topic koppelen aan een bestaand grade item.

Kies je voor Edit or Link to Existing, dan krijg je een nieuw scherm te zien.

Kies hier voor:

 • Link to an existing grade item om het topic te koppelen aan een bestaand grade item en selecteer het grade item dat je wilt koppelen.
 • Create and link to a new grade item om het grade item aan een Grade Category toe te voegen en om een Grade Scheme te kiezen.

Lees het artikel Hoe maak ik een Grade Item? als je nog niet bekend bent met grade items en wilt weten hoe je een grade item aanmaakt.

Wanneer een grade item al is gebruikt voor een andere activiteit, staat deze niet meer in het dropdownmenu.

Evaluation & Feedback

Aan de rechterkant van je scherm zie je vier blokken.

 1. Klik op het pijltje naast Evaluation & Feedback om dit tabblad uit te klappen.
 2. Vink Auto-publish attempt results immediately upon completion aan als je wilt dat studenten hun score meteen kunnen zien na het maken van de quiz.
  • Je moet deze optie inschakelen, als je wilt dat Brightspace cijfers automatisch in het grade book zet (punt 3).
  • De weergegeven score reflecteert alleen wat Brightspace automatisch kan berekenen. NB: vragen die je handmatig moet nakijken (zoals open vragen), krijgen in Brightspace een score van nul. Dat betekent dat studenten een (sterk) vertekend beeld kunnen krijgen van wat hun score is, als je deze optie aanvinkt terwijl de quiz veel open vragen bevat.
 3. Vink onder Synchronize to grade book on publish aan of automatisch beoordeelde quizpogingen direct in het grade book worden gezet. NB: je moet eerst een grade item koppelen aan de quiz om deze optie te kunnen gebruiken. Daarnaast moet je Auto-publish attempt results immediately upon completion aan hebben staan (punt 2).

Hoewel er een synchronisatie mogelijk is tussen het grade book en de beoordeling in de quiz, raden wij aan om de quiz handmatig te beoordelen via de Activities. Bekijk daarvoor de handleiding Hoe beoordeel ik een quiz (grade item)? .

Aantal inleverkansen

Aan de rechterkant (boven het tabblad Evaluation & Feedback) vind je ook het tabblad Attempts & Completion. Hier kun je aangeven hoe vaak studenten de quiz mogen maken en inleveren. Als studenten meerdere pogingen hebben, geef je ook aan welke score meetelt voor de beoordeling van de quiz.

 1. Klik op het pijltje naast Attempts & Completion om het tabblad uit te klappen.
 2. Klik op Manage Attempts.

Dan opent zich een nieuw scherm.

 1. Vul onder Attempts Allowed in hoe vaak studenten de quiz kunnen maken. Kies je voor meer dan één poging? Dan krijg je een aantal opties te zien.
 1. Selecteer welke inleverpoging(en) meetelt/meetellen in de beoordeling van de quiz:
  • Highest Attempt: alleen de poging met de hoogste score telt mee.
  • Lowest Attempt: alleen de poging met de laagste score telt mee.
  • Average of all Attempts: de eindscore is het gemiddelde van de scores van alle pogingen.
  • First Attempt: alleen de eerste poging telt mee.
  • Last Attempt: alleen de laatste poging telt mee.
 2. Zet een vinkje onder Retake Incorrect Questions Only om de studenten bij een volgende poging alleen de vragen te tonen die ze eerder fout hadden beantwoord.
 3. Onder Attempt Conditions kun je aangeven of studenten een bepaalde score op een inleverpoging moeten behalen om nog een poging te mogen doen. Je kunt zowel een minimum- als een maximumscore instellen. Klik hiervoor op + Attempt Conditions.
 1. Vul hier per poging het minimale en maximale percentage in dat studenten goed moeten hebben om door te gaan naar de volgende poging.
 2. Klik op OK om je wijzigingen op te slaan en terug te keren naar de bewerkingspagina van de quiz.

Je kunt bepaalde studenten meer/minder inleverkansen geven. Dit doe je onder het Availability Dates & Conditions tabblad. Lees hiervoor de handleiding over restrictions.

Je kunt altijd een grade item koppelen aan een quiz, ook als er al studenten zijn die de quiz hebben gemaakt. De cijfers worden dan automatisch gesynchroniseerd in het grade book.

Previous Article Hoe voeg ik een quiz toe aan Content?
Next Article Hoe beoordeel ik een quiz (grade item)?