Docent - Teacher

Hoe kopieer ik een SCORM-pakket?

Updated on

Het is mogelijk om SCORM-pakketten te kopiëren naar een andere cursus. Als je een gehele cursus kopieert waarin een SCORM-pakket zit, moet je hierbij letten op hoe Brightspace het grade item overneemt. Het door Brightspace automatisch gegenereerde grade item van het SCORM-pakket wordt in de doelcursus niet goed overgenomen, waardoor er in de doelcursus twee grade items worden aangemaakt:

 • Eén grade item met de juiste instellingen van het Grade Scheme.
 • Eén grade item met de juiste Association External Learning Tool. Deze verschijnt pas nadat er door een student een submission is geplaatst.

Wil je weten hoe je een SCORM-pakket aan je cursus toevoegt? Lees dan het artikel Hoe voeg ik een SCORM-pakket toe aan mijn cursus?

Alleen een SCORM-pakket kopiëren

Als je enkel een SCORM-pakket kopieert uit de ene cursus naar een andere cursus, dan doet het probleem met de grade items zich niet voor.

 1. Klik in de minibar op het tandwielicoon.
 2. Klik op Import/Export/Copy Components.
 1. Selecteer Copy Components from another Org Unit.
 2. Klik op Search for offering om te selecteren uit welke cursus het gewenste SCORM-pakket komt. Er opent een nieuw venster.
 1. Zoek de juiste cursus.
 2. Selecteer de cursus.
 3. Klik op Add Selected.
 1. De geselecteerde cursus is nu toegevoegd.
 2. Klik op Select Components.
 1. Selecteer Content.
 2. Selecteer Select individual items to copy.
 3. Klik op Continue.
 1. Selecteer het gewenste SCORM-pakket. NB: als het SCORM-pakket in een submodule staat, kopieert Brightspace ook de hoofdmodule mee. Je kunt het SCORM-pakket na het kopiëren naar de juiste (sub)module in de Content van je cursus verplaatsen.
 2. Klik op Continue.
 1. Je ziet hoeveel items je gaat kopiëren.
 2. Vink eventueel Offset all dates of copy components aan als je weet wanneer het item in de doelcursus beschikbaar moet worden.
 3. Klik op Finish.
 1. Je ziet een overzicht van de gekopieerde items. NB: dit overzicht laat alle items zien die je nu en eerder gekopieerd hebt in je cursus, dus niet alleen de huidige kopie.
 2. Klik op View Content om de items te bekijken. Verplaats het SCORM-pakket eventueel naar de juiste (sub)module.

Gehele cursus met SCORM-pakket kopiëren: het probleem herstellen

Als je een gehele cursus hebt gekopieerd, kun je het probleem met de grade items herstellen door het verkeerd meegekopieerde grade item in de doelcursus te verwijderen.

 • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
 • Klik op Grades.
 1. Klik op Manage Grades.
 2. Verwijder van de twee grade items het item zonder Association - External Learning Tool. NB: het grade item met Association is pas zichtbaar als een student een submission heeft geplaatst voor het SCORM-pakket.
 3. Het gekopieerde grade item en het automstisch gegenereerde grade item staan geen van beide in een category. Je zult het nieuwe automatisch gegenereerde grade item dus zelf met het juiste gewicht in de juiste category moeten plaatsen. Klik hiervoor op het pijltje achter het grade item en vervolgens op Edit.
 1. Kies onder Category in het dropdownmenu onder welke categorie het grade item moet vallen. Klik op New Category als je een nieuwe categorie wilt aanmaken.
 2. Vul onder Weight het juiste gewicht van de opdracht in.
 3. Klik op Save and Close.
Previous Article Hoe exporteer en/of importeer ik een cursus in Brightspace?
Next Article Hoe richt ik een cursus in met behulp van de Course Builder?