Docent - Teacher

Hoe wordt een cursus aangemaakt in Brightspace?

Updated on

Tussen OSIRIS en Brightspace is een realtimekoppeling ontwikkeld waardoor wijzigingen in OSIRIS automatisch en vrijwel direct (binnen een minuut) in Brightspace worden doorgevoerd. In hele drukke periodes (bijvoorbeeld wanneer een faculteit al haar nieuwe cursussen in één keer naar Brightspace wil overzetten) kan de synchronisatie wat meer tijd in beslag nemen (10 minuten tot een uur).

Meer weten over de OSIRIS-koppeling? Bezoek de OSIRIS-werkinstructiesite.

Van OSIRIS-cursus naar een Brightspacecursus (Course Offering)

In OSIRIS wordt per collegejaar per cursus vastgelegd of deze via de koppeling in Brightspace moet worden opgenomen. Indien een cursus niet in Brightspace staat, kunnen daar twee redenen voor zijn:

  1. De cursus is nog niet definitief in OSIRIS (en daarom nog niet overgezet).
  2. De cursus is bewust niet overgezet (het vakje Cursus naar LMS? is niet aangevinkt)

Neem contact op met een OSIRIS-medewerker als je meer duidelijkheid wilt over de status van een cursus.

Docenten worden automatisch voor cursussen ingeschreven

In OSIRIS ligt per collegejaar per cursus vast welke docenten in welke rol betrokken zijn bij een cursus. Op basis van deze informatie worden via de koppeling docenten, collega's (observers) en eventueel studentassistenten voor de juiste Brightspacecursussen (Course Offerings) ingeschreven. In het artikel Hoe werken rollen in Brightspace? lees je meer over welke rol in OSIRIS tot welke Brightspacerol leidt.

Cursus openstellen voor studenten

Een cursus in Brightspace die door de koppeling met OSIRIS is aangemaakt, is standaard actief. De start- en einddatum van de Brightspacecursus worden niet via de koppeling ingevuld. Je kunt zelf de cursus inactief maken als je deze nog even dicht wilt zetten voor studenten. Doe dat bij voorkeur door middel van een startdatum en niet via een statuswijziging (actief/inactief), want als je de cursus op inactief zet, zien studenten de cursus in het geheel niet, terwijl je met een startdatum naar studenten communiceert dat de cursus wel bestaat maar nog niet beschikbaar is. In dat laatste geval zien studenten de cursus wel op hun homepage (als ze deze hebben gepind) en op de cursusbanner de startdatum, maar hebben ze nog geen toegang tot de inhoud. Eventuele updates vanuit de OSIRIS-koppeling zullen de cursusstatus en opgegeven start- en einddatum niet overschrijven.

Groepen aanmaken

Op basis van de werkvormgroepen in OSIRIS, zorgt de OSIRIS-koppeling ervoor dat deze groepen in Brightspace binnen een cursus worden aangemaakt. Het vakje groepen naar LMS? is niet aangevinkt. Lees meer over het maken van groepen.

Studentinschrijvingen voor cursussen en groepen

Studenten worden op basis van hun OSIRIS-inschrijvingen automatisch ingeschreven voor de corresponderende Brightspacecursussen. Ook worden zij automatisch voor groepen binnen een cursus ingeschreven, indien je in OSIRIS bij de werkvorm hebt aangegeven dat de groepen naar Brightspace moeten worden overgezet. Lees meer over het in- en uitschrijven voor cursussen en groepen.

Previous Article Hoe geef ik iemand toegang tot mijn cursus?
Next Article Hoe worden studenten in- en uitgeschreven voor cursussen en groepen?