Docent - Teacher

Hoe voeg ik een cursus toe aan mijn homepage?

Updated on

Pin een cursus om deze standaard weer te geven op je persoonlijke Brightspace-homepage. Nieuwe cursussen waarvoor je ingeschreven staat worden automatisch gepind. 

  1. Klik op het Course-selectorpictogram in de minibar van je homepage. Je ziet nu een lijst met een of meerdere cursussen, waaronder je Sandbox. Zie je deze niet? Neem dan contact op met [email protected].
  2. Klik op het punaisepictogram achter de naam van een cursus om deze te pinnen/unpinnen: 
    • Donkere punaise: de cursus is gepind op je homepage.
    • Transparante punaise: de cursus is niet gepind.

Gepinde cursussen verschijnen na het pinnen standaard bovenaan de lijst met resultaten. Om een snel overzicht van je gepinde cursussen te krijgen klik je op het tabblad Pinned. Ook kun je op tabbladen per jaar klikken.

Als je voor meer dan twintig cursussen staat ingeschreven, kun je gebruik maken van een zoekbalk om cursussen te zoeken en/of van Advanced Search om de zoekresultaten te sorteren en te filteren (bijvoorbeeld op je rol in een cursus of op faculteit/semester). De laatste cursus waarop je hebt gezocht (het laatste zoekresultaat) verschijnt bovenaan de lijst, onder je reeds gepinde cursussen. 

Je kunt de volgorde van de cursussen op je persoonlijke homepage alleen veranderen door cursussen in een bepaalde volgorde te pinnen. De eerste cursus die je pint staat bovenaan, de tweede cursus die je pint staat daarnaast, et cetera. Je kunt de tegels van de cursussen niet op een andere manier van volgorde veranderen.

Previous Article Hoe kan ik inloggen in Brightspace?
Next Article Hoe navigeer ik binnen Brightspace?