Docent - Teacher

Hoe gebruik ik bookmarks?

Updated on

Bookmarks

Maak gebruik van bookmarks om snel naar bepaalde/favoriete content (topics) te navigeren. Door een topic te bookmarken, maak je een linkje naar dat topic dat je snel kunt openen via je persoonlijke Bookmarks overzicht. Je kunt op twee manieren naar je bookmarks navigeren: via Course Home en via Content.

1. Via Course Home:
als je op een cursus klikt, kom je terecht op de Course Home (cursushomepage). Je vindt je bookmarks rechtsonder in het scherm. Klik op een bookmark om naar het topic te navigeren.

2. Via Content:
klik op Content in de navbar van de cursus, je landt op de contentpagina/module waar je het laatst gebleven was. Klik in het menu aan de linkerkant van het scherm op Bookmarks om naar je gebookmarkte topics te navigeren. Het getal geeft het aantal bookmarks aan. Klik vervolgens op een topic om deze te openen.

  • Meer weten over Course Home, de homepage van je cursus? Lees het artikel Hoe richt ik Course Home in?
  • Meer weten over Content, bijvoorbeeld hoe je je cursus kunt structureren, een welkomstboodschap (Overview) kunt toevoegen en (sub)modules kunt aanmaken? Lees het artikel: Hoe structureer ik mijn cursus?

Bookmarks toevoegen

Bookmarks toevoegen: 

  1. Navigeer naar de gewenste (sub)module.
  2. Klik op het topic dat je wilt bookmarken.

3. Klik rechtsboven in het scherm op het bookmarkpictogram om het topic aan je lijst met bookmarks toe te voegen (deze kleurt dan blauw).

Previous Article Hoe gebruik ik Manage Dates?
Next Article Hoe krijg ik toegang tot de RU studiegids?