Docent - Teacher

Hoe richt ik de Course Home van een cursus in?

Updated on

Over dit onderwerp is ook een video gemaakt. In deze video wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je de Course Home kan aanpassen. Onder de video vind je de uitgeschreven handleiding.

Als je op een cursus klikt, kom je terecht op de Course Home van die cursus: de cursushomepage. Course Home bevat standaard een aantal vaste widgets.

1. De Course Banner is de cursusafbeelding bovenin Course Home. Deze afbeelding is ook de miniatuur van je cursus in het cursusoverzicht, waardoor studenten gemakkelijk en snel naar je cursus kunnen navigeren (als ze deze op hun persoonlijke homepage gepind hebben). De banner is het visitekaartje van je cursus, kies daarom voor een afbeelding die bij je cursus past.

2. Onder Announcements plaats je mededelingen voor studenten, bijvoorbeeld een welkomstbericht, updates over cursuswijzigingen (veranderingen in collegezalen of -tijden) of nieuwe cursusmaterialen (literatuur, opdrachten, quizzen et cetera) en/of naderende deadlines.   

3. In de Calendar zie je alle aankomende events, zoals deadlines en bijeenkomsten. Onder Upcoming events zie je deze events in lijstweergave.

4. Onder Bookmarks zie je jouw gebookmarkte topics.

Previous Article Hoe voeg ik code toe in de Editor?
Next Article Voorbeelden inrichting cursus