Docent - Teacher

Hoe maak ik Awards en hoe voeg ik een award toe aan mijn cursus?

Updated on

Awards

Je kunt awards gebruiken om studenten te belonen voor vaardigheden of gedrag die je niet beoordeelt, maar die wel nuttig of gewenst zijn. Je kunt awards ook gebruiken om een student te belonen voor een behaalde score. Op deze manier kunnen awards een motivatie vormen voor studenten om goed te studeren, bepaald gedrag te vertonen of bepaalde vaardigheden te ontwikkelen. Voor elke award die je aanmaakt, kun je aangeven in welke cursussen je deze wilt gebruiken en of andere docenten van andere vakken de award ook mogen gebruiken. Je kunt awards van andere docenten die zij hebben opengesteld voor jou ook desgewenst toevoegen aan je eigen cursus.

Voordat je awards kunt gebruiken, moet je zelf de Awards functionaliteit in Brightspace aanzetten.

 • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
 • Klik op Course Admin.
 • Klik vervolgens onder Administration op Tools.
 • Je ziet dat er achter Awards een kruisje staat. Klik op het kruisje om de de functie aan te zetten. Er verschijnt nu een blauw vinkje.
 • Ververs de webpagina. Klik vervolgens in de navbar van je cursus op Administration. Je ziet Awards nu in de lijst staan.

Awards maken en/of toevoegen aan je cursus

 • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
 • Klik op Awards. Je landt op het tabblad Classlist Awards, waar je een overzicht ziet van de deelnemers in je cursus en de aan hen toegekende awards.
 1. Klik op Course Awards (tweede tabblad). Hier staan alle awards die je al gebruikt in deze cursus.
 2. Klik op Add Award To Course om een nieuwe award te maken en/of toe te voegen aan je cursus.

Je ziet een overzicht van bestaande awards die je kunt toevoegen aan je cursus. Dit zijn awards die je al eerder hebt gemaakt, of die collega's hebben gemaakt en open hebben gesteld voor andere docenten.

 1. Als er al veel awards zijn, gebruik dan Search awards om snel de gewenste award te vinden.
 2. Vink Show Only Awards I Created aan als alleen je eigen awards wilt zien.
 3. Als je een bestaande award wilt toevoegen aan je cursus, vink deze dan aan.
 4. Klik vervolgens op Add. Awards die je al hebt toegevoegd aan je cursus, hebben een vinkje.
 5. Klik op Create om een nieuwe award aan te maken. Je navigeert naar de New Award pagina.
 1. Geef de award een titel.
 2. Vul onder Description in wat de award inhoudt, oftewel waarom studenten deze award verdienen. NB: studenten kunnen deze beschrijving zien.
 3. Vul onder Availabilityin wie deze award kan gebruiken:
  • Make this award available to all of my courses: alleen jij kunt de award gebruiken in al je cursussen.
  • Make this award available to other creators and their courses: andere docenten kunnen de award ook gebruiken in hun cursussen. NB: met deze optie kunnen alle docenten in Brightspace de award dus gebruiken en bewerken! Wij adviseren deze instelling niet te gebruiken.
  • Vink Restrict award to [huidige cursus] and its child org units aan als andere docenten deze award alleen kunnen gebruiken in de huidige cursus.
 4. Selecteer onder Expiry of de award kan verlopen:
  • Never: de award kan niet verlopen en blijft dus altijd zichtbaar voor de student.
  • Fixed Date: de award verloopt op de opgegeven datum om twaalf uur 's nachts. NB: als de award verloopt, wordt deze transparant voor de student.
  • Relative Time Period After Earning The Award: de award verloopt een bepaalde tijd na de toekenning van de award. In het dropdownmenu selecteer je of het gaat om dagen (Days), weken (Weeks), maanden (Months) of jaren (Years) en in het invulveld vul je het aantal dagen/weken/maanden/jaren in.
  • Relative Day of Month: de award verloopt een bepaald aantal dagen en maanden na de toekenning van de award. NB: als je geen dag specificeert, dan verloopt de award op de laatste dag van de opgegeven maand.
 5. Vink Notify Before Expiry aan als je wilt dat de student een bepaalde tijd voor de award verloopt een waarschuwing krijgt. In het dropdownmenu selecteer je of het gaat om dagen (Days), weken (Weeks), maanden (Months) of jaren (Years) en in het invulveld vul je het aantal dagen/weken/maanden/jaren in.
 • Als je de award beschikbaar maakt voor iedereen, kunnen alle docenten RU-breed de award gebruiken. Zij kunnen de award niet bewerken.
 • Als maker van awards heb je altijd toegang tot al de awards die je hebt aangemaakt, ongeacht in welke cursus je deze hebt aangemaakt. Een wijziging in een award die je in meerdere cursussen gebruikt, brengt dus wijzigingen met zich mee in al die cursussen! Als je een award bewerkt, wijzig je deze overal, ook op de plekken waar je de award al hebt gebruikt.
 1. Onder Choose Award Image kies je de afbeelding voor je award:
  • Klik op From Existing Library om een afbeelding uit de database te gebruiken.
  • Klik op Upload New Icon om een afbeelding van je computer te gebruiken. NB: de optimale grootte van een afbeelding is 100x100 pixels.
  • Klik op Create your own image om een nieuwe award te maken in de Classic Badge Designer.
 2. Onder Issuer Informationvul je in vanuit wie de award wordt toegekend:
  • Issuer Name: dit is degene die de award uitreikt. Als je de award met collega's deelt en/of deze gebruikt in meerdere cursussen, is het handig om een algemene naam te kiezen. Wij raden aan bij Issuer Name Radboud Universiteit in te vullen, maar je kunt bijvoorbeeld ook de naam van de opleiding of faculteit gebruiken.  
  • Issuer URL: deze staat standaard ingevuld op de juiste url (http://www.brightspace.com/).
  • Issuer Contact: deze staat standaard ingevuld op het juiste contact ([email protected]).
 3. Vink Use this award in [huidige cursus] now om de award direct toe te voegen aan de huidige cursus. Als je hem nu niet toevoegt, kun je dit altijd later nog doen.
 4. Klik op Save and Close om de award op te slaan en terug te keren naar de Course Awardspagina. Je ziet de nieuwe award in het overzicht staan.

Awards verwijderen uit Brightspace

Je verwijdert een award uit Brightspace met Delete Award

Je kunt een award verwijderen met Remove Award of met Delete Award. Deze opties zijn echter wel verschillend!

 • Met Remove Award verwijder je de award alleen uit de cursus. Als jij of andere docenten de award gebruiken in andere cursussen, blijven deze hier gewoon staan. Ook kun je de award later weer toevoegen aan de cursus. Alleen als de award systeembreed is verwijderd, dan krijg je een melding dat je de award in de toekomst niet meer kunt gebruiken.
 • Met Delete Award verwijder je een award systeembreed, oftewel je verwijdert hem uit Brightspace. Als jij of andere docenten de award gebruiken in andere cursussen, blijven deze hier wel staan. Het is alleen niet meer mogelijk om de award opnieuw toe te voegen aan de huidige cursus of aan een andere cursus.
 • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
 • Klik op Awards.
 1. Klik op Course Awards.
 2. Klik op Add Award To Course.

Je ziet bij elke award Remove Award staan. Hiermee verwijder je de award wel uit de cursus, maar niet uit Brightspace. 

 • Zoek de gewenste award en klik op Delete Award. Je krijgt een melding in beeld, welke je moet bevestigen.

Als je een award verwijdert, blijft de award wel staan bij de studenten aan wie je de award hebt toegekend. Om de awards ook bij de studenten te verwijderen, moet je deze eerst intrekken.

Previous Article Hoe voorzie ik een assignment van feedback met Annotations?
Next Article Hoe ken ik Awards toe en hoe bewerk ik Awards?