Docent - Teacher

Hoe kan ik inloggen in Brightspace?

Updated on

Brightspace is beschikbaar op je computer, tablet en smartphone. Voordat je de eerste keer gaat inloggen moet je jouw Brightspace-account aanmaken. Dit doe je snel en simpel via de Accountportal van de Radboud Universiteit. Dit geldt voor medewerkers van de Radboud Universiteit; medewerkers met een z-nummer kunnen contact opnemen met [email protected]

Lees hier hoe dat in zijn werk gaat. 

Heb je dat (al) gedaan? Start dan de browser op en ga naar brightspace.ru.nl.

Inloggen Radboud Universiteit

Je komt op de SURFconext pagina waar je een instelling moet selecteren. Selecteer Radboud University om in te loggen met je U-, E- of S-nummer.

  • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op login. Gebruik hiervoor je account van de Radboud Universiteit (U-, E- of S-nummer).
  • Je krijgt nu eenmalig een scherm te zien waarin je toestemming geeft dat je gebruikers-id wordt gebruikt voor identificatie in Brightspace. Lees de tekst en klik op Ja, ga door…

Je bent nu ingelogd in Brightspace.

Hoewel hier gesuggereerd wordt dat je als medewerker van het Radboud UMC ook met een Z-nummer hier kunt inloggen, is dat niet het geval. Volg de stappen hieronder om in te loggen met je Z-nummer.

Je krijgt één keer per jaar bij het inloggen een scherm te zien waar je akkoord moet gaan met de gebruiksvoorwaarden van Brightspace.

Inloggen Radboudumc

Je komt op de SURFconext pagina waar je een instelling moet selecteren. Indien het Radboudumc niet zichtbaar is: kies Use another account en kies vervolgens Radboudumc om in te loggen met je Z-nummer.

  • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Aanmelden. Gebruik hiervoor je account van het Radboudumc (Z-nummer).
  • Je krijgt nu eenmalig een scherm te zien waarin je toestemming geeft dat je gebruikers-id wordt gebruikt voor identificatie in Brightspace. Lees de tekst en klik op Ja, ga door…

Je bent nu ingelogd in Brightspace.

Heb je problemen met inloggen? Stuur een e-mail naar [email protected]  onder vermelding van je U-, E- of Z-nummer.

Previous Article Hoe maak ik een Brightspace-account aan?
Next Article Hoe voeg ik een cursus toe aan mijn homepage?