Docent - Teacher

Hoe stel ik notificaties in voor Discussion updates?

Updated on

Je kunt notificaties aanzetten voor updates in een Discussion topic of forum. Je krijgt dan een melding als er een nieuwe post of reactie is geplaatst.

Je kunt ervoor kiezen om direct een mail te ontvangen met de update, op aangegeven tijden een mail te ontvangen met alle wijzigingen of om de notificatie alleen in de minibar in Brightspace zelf te ontvangen. Je kunt dit instellen in het notificatie-overzicht.

Notificaties aan-/uitzetten

Je kunt notificaties aan- of uitzetten voor een topic of voor een forum. Je keuze geldt ook meteen voor alle threads in het topic/forum waarvan jij meldingen aan- of uitzet.

 1. Klik op Activities in de navbar en vervolgens op Discussions. Je komt dan op de Discussions homepage.
 2. Klik op het pijltje achter het topic of forum waarvan je notificaties wilt ontvangen.
 3. Klik op:
  • Subscribe om notificaties aan te zetten;
  • Unsubscribe om notificaties uit te zetten.

Als je voor Subscribe kiest, krijg je drie opties te zien:

Je kunt hier kiezen voor:

 1. Show notifications in navigation area only: Je krijgt dan alleen in Brightspace zelf een melding. Die melding wordt zichtbaar rechtsboven onder het commentaarwolkje (Subscription Alerts).
 1. Send me an instant notification: Je krijgt dan direct een mail bij een nieuwe update. In het pop-up scherm is te zien naar welk mailadres het verstuurd wordt.
 2. Include in my summary of activity: Je kunt in Brightspace aangeven dat je niet voor alles een losse e-mail wilt ontvangen, maar liever een dagelijks of wekelijks overzicht met alle updates. Deze Discussions notificaties kun je daar ook in opnemen.

Voor de derde optie moet je wel hebben ingesteld hoe frequent je de summary of activity wilt ontvangen. Hoe je dat doet, lees je in Hoe beheer ik mijn notifications?

Notificatie-overzicht

In het notificatie-overzicht zie je voor welke fora, topics en threads je notificaties aan hebt staan. Je kunt hier ook instellen op welke manier je de notificaties wilt ontvangen.

Ga hiervoor naar de Discussions homepage en klik op het tabblad Subscriptions.

 1. Selecteer of je hier al jouw subscriptions wilt zien, of alleen die van de fora, de topics of de threads. Klik op Apply.
 2. Onder Default Notification Method selecteer je of je berichten standaard ontvangt in de minibar, direct als e-mail of in je summary of activity.
 3. Klik op Change your notification settings om je e-mailadres te wijzigen, je summary of activities in te stellen of aan te geven voor welke activiteiten je meldingen wilt ontvangen. Je komt dan op een nieuwe pagina terecht. Hoe je jouw notificaties beheert op deze pagina, lees je in Hoe beheer ik mijn notifications?.
 4. Je kunt voor elk forum, elk topic en elke thread apart aangeven hoe je notifications wilt ontvangen.
 5. Klik op Subscribed om je af te melden voor een forum, topic of thread.

Instellingen voor notificaties aanpassen

Brightspace heeft een centrale pagina om jouw instellingen voor notificaties aan te passen. Je kunt daar bijvoorbeeld je e-mailadres wijzigen of aangeven van welke activiteiten je wel of geen melding wilt krijgen. Lees hoe dit werkt in de handleiding Hoe beheer ik mijn notifications?.

Previous Article Hoe print ik topics/threads van een discussion forum?
Next Article Hoe gebruik ik Assignments?