Docent - Teacher

Hoe doorloop ik mijn cursus als student?

Updated on

Tijdens het inrichten van je cursus kun je deze bekijken en doorlopen alsof je een student bent. Zo kun je testen of alles naar behoren werkt en/of je tevreden bent over de wijze waarop je de cursus hebt vormgegeven. Om de studentweergave van je cursus te zien, gebruik je de functie View as student. Om de cursus vanuit een studentperspectief te ervaren, gebruik je een dummystudent: een fictieve student die je kunt laten toevoegen aan je cursus. Vervolgens kun je als deze dummystudent je cursus doorlopen.

  • In tegenstelling tot gewone studenten worden toekomstige en inactieve cursussen wel getoond wanneer je je curus bekijkt als dummystudent. Op deze manier kunnen docenten dummystudenten gebruiken tijdens het bouwen van van de cursus (vaak vóór de start date of terwijl deze inactive is).
  • Voor het testen van Notificaties kun je de dummystudenten niet gebruiken omdat deze een noreply e-mailadres hebben.  

Dummystudent gebruiken

Voordat je een dummystudent kunt gebruiken, moet je deze laten toevoegen aan je cursus. Neem daarvoor contact op met een ICT-medewerker van jouw faculteit. Zodra de dummystudent is toegevoegd aan je cursus, vind je deze in de cursusclasslist met als rol (Role) Dummystudent.

  • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
  • Klik op Classlist.
  • Zoek op 'Dummy' in de zoekbalk boven de classlist.

De gebruikersnaam van de dummystudent bestaat uit: DUMMYSTUDENT - de drie letters van jouw faculteit - een nummer. Let wel op: de zoekfunctie is hoofdlettergevoelig. Zoek dus op 'Dummy of 'DUMMY', anders geeft Brightspace geen resultaten weer. 

  • Klik op het uitklappijltje van de dummystudent.
  • Klik op Impersonate. Je ziet de volgende melding:
  • Klik op Yes

Je logt nu in als dummystudent. Je ziet rechtsbovenin je scherm dat je dummystudent bent. Je kunt nu alles doen wat een echte student ook kan doen, zoals het inleveren van opdrachten en aanmelden voor groepen. Als docent kun je de dummystudent toevoegen aan groepen en secties om release conditions te testen.

Stoppen met gebruiken dummystudent

  1. Klik rechtsboven in de minibar op de naam van de dummystudent.
  2. Klik op het kruisje.

Dummystudent laten verwijderen

Per faculteit is een beperkt aantal dummystudenten beschikbaar. Laat de dummystudent daarom uit je cursus verwijderen, zodra je deze niet meer nodig hebt. Neem hiervoor weer contact op met de ICT-medewerker van jouw faculteit

Op het moment dat je staat ingelogd als dummystudent, heb je via de course selector ook toegang tot andere cursussen waarvoor de dummystudent staat ingeschreven. Om die reden worden dummystudentenaccounts gekoppeld aan een faculteit en beheerd door de facultaire ICTO'ers.

Previous Article Hoe preview ik mijn cursus als student?
Next Article Hoe krijgen studenten toegang tot mijn cursus?