Docent - Teacher

Hoe pas ik de cursusafbeelding aan?

Updated on

Wanneer je als docent een cursusomgeving krijgt toegewezen, bevat deze al een banner: een afbeelding bovenaan je cursushomepage. Deze afbeelding vormt ook de miniatuur van je cursus in het cursusoverzicht, waardoor studenten gemakkelijk en snel naar je cursus kunnen navigeren. Als docent kun je de banner wijzigen, zodat de afbeelding beter bij je cursus past. Je kunt zowel een eigen afbeelding uploaden als een afbeelding kiezen uit de Brightspacebeeldbank.

 • Navigeer vanaf je homepage naar de gewenste cursus. Je landt op Course Home.
 1. Klik op de puntjes rechtsboven in de banner.
 2. Klik op Change Image.
 1. Scroll door de afbeeldingen of zoek een afbeelding met behulp van de zoekbalk.
 2. Ga met je muis op de afbeelding staan die je wilt gebruiken. Je ziet de tekst Use this image verschijnen. Klik hierop om de afbeelding te gebruiken als banner.
 3. Klik op Upload als je een eigen afbeelding wilt gebruiken.
 4. Klik op het kruisje om terug te gaan naar Course Home zonder de afbeelding te veranderen.  

Een afbeelding die je zelf upload naar Brightspace kan anders worden weergegeven dan je bedoeling was, omdat Brightspace zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten en -resoluties om de gebruikerservaring te optimaliseren. Om die reden raden we je aan om een afbeeldingformaat van 2400 x 980 pixels aan te houden.

Cursusafbeelding verwijderen/herstellen

Je kunt de cursusbanner ook verwijderen door op de puntjes rechtsboven in de banner te klikken en vervolgens op Remove This Banner. Je verwijdert hiermee de afbeelding alleen van je cursushomepage, niet van je persoonlijke homepage! Deze actie kun je ook weer ongedaan maken.

 1. Navigeer naar je persoonlijke homepage door op het Radboud University logo linksboven in het scherm te klikken.
 2. Klik op het driepuntenicoon in de afbeelding van de gewenste cursus.
 3. Klik op Course Offering Information (klik eerst op Change Image als je een andere afbeelding wilt kiezen).
 1. Onder Course Image kun je eventueel voor een andere afbeelding kiezen. NB: via deze route is de Brightspacebeeldbank niet beschikbaar, je kunt hier alleen een afbeelding selecteren uit je Course offering Files, Locker of Groepslocker of een afbeelding uploaden van je pc.
 2. Onder Homepage Banner vink je Display the image in a banner on the course homepage aan om te zorgen dat de banner op de cursushomepage wordt weergegeven.
 3. Klik op Save

Je kunt ook naar Course Offering Information navigeren via Administration > Course Admin > Site Setup > Course Offering Information.

Previous Article Hoe navigeer ik binnen Brightspace?
Next Article Hoe pas ik mijn profiel aan?