Docent - Teacher

Hoe koppel ik een grade item en/of rubric aan een discussion topic?

Updated on

Wanneer je een discussion wilt beoordelen, kun je dit doen aan de hand van een rubric en/of een grade item. Door een grade item aan een discussion topic te koppelen, kun je Brightspace automatisch de beoordeling voor het discussion topic laten meenemen in het eindcijfer.  

Lees het artikel Hoe maak ik een Grade Item? als je nog niet bekend bent met grade items en wilt weten hoe je een grade item aanmaakt. Je leest hoe je een discussion topic beoordeelt in het artikel Hoe beoordeel ik een discussion topic (grade item, rubric)?

 1. Navigeer naar Activities in de navbar van je cursus.
 2. Klik op Discussions.
 3. Klik op het pijltje achter het discussion topic waaraan je een grade item wilt koppelen.
 4. Klik op Edit Topic.

Grade item koppelen

 1. Onder Grade Out Of  staat standaard Ungraded. Wil je een score koppelen aan het topic? Klik dan op Ungraded en vul het maximum aantal te behalen punten in.
 2. Klik op het uitklapmenu. Je vindt hier vier opties en met twee daarvan kun je een grade item koppelen aan je topic:
  • In Grade Book: Brightspace maakt automatisch een grade item aan met de naam van je topic en het maximum aantal punten dat je hebt gekozen.
  • Edit or Link to Existing: je kunt zelf een nieuw grade item aanmaken of het topic koppelen aan een bestaand grade item.

Kies je voor Edit or Link to Existing, dan krijg je een nieuw scherm te zien.

Kies hier voor:

 • Link to an existing grade item om het topic te koppelen aan een bestaand grade item en selecteer het grade item dat je wilt koppelen.
 • Create and link to a new grade item om het grade item aan een Grade Category toe te voegen en om een Grade Scheme te kiezen.

Wanneer een grade item al is gebruikt voor een andere activiteit, staat deze niet meer in het dropdownmenu.

Bevestig je keuze door op OK te klikken. Wil je ook nog een rubric koppelen? Blijf dan op de bewerkingspagina van je topic. Ben je klaar met het bewerken van je topic? Klik dan linksonder op Save and Close.

Evaluatie en feedback

Klik rechts op de bewerkingspagina van je topic op het pijltje naast Evaluation & Feedback om dat tabblad te openen. Hier kun je een rubric koppelen en aangeven of een hoe je afzonderlijke posts wilt beoordelen.

 1. Klik op Add Rubric
 2. Kies voor:
 3. Vink Allow evaluation of individual posts aan als je individuele posts binnen een discussion topic afzonderlijk wilt kunnen beoordelen. Het discussion topic krijgt dus een beoordeling aan de hand van de beoordelingen op elke afzonderlijke post. Als je deze optie niet aanvinkt, beoordeel je de score van een student op het topic in zijn geheel.
 1. Selecteer in het dropdownmenu welke beoordelingsmethode je wilt gebruiken.
 2. Als je hebt aangevinkt dat je individuele posts afzonderlijk wilt beoordelen, kun je hier kiezen om niet beoordeelde posts ook mee te nemen in de totaalscore. Die tellen dan mee als nul punten. Vink Include unevaluated posts in the topic score calculation as zero aan als je dit wilt.

Klik linksonder op Save of Save and Close om je instellingen op te slaan.

Previous Article Hoe beheer ik mijn discussions?
Next Article Hoe beoordeel ik een discussion topic of post (grade item, rubric)?