Hoe kan ik inloggen in Brightspace?

Brightspace is beschikbaar op je computer, tablet en smartphone. Voordat je de eerste keer gaat inloggen moet je jouw Brightspace-account aanmaken. Dit doe je snel en simpel via de Accountportal van de Radboud Universiteit. Dit geldt voor medewerkers van de Radboud Universiteit; medewerkers met een z-nummer kunnen contact opnemen met brightspace.rha@radboudumc.nl

Lees hier hoe dat in zijn werk gaat. 

Heb je dat (al) gedaan? Start dan de browser op en ga naar brightspace.ru.nl.

Je komt op de SURFconext pagina waar je een instelling moet selecteren. Selecteer Radboud Universiteit om in te loggen met je U-, E- of S-nummer en Radboudumc om in te loggen met je Z-nummer.

Let op: Ben je medewerker van het Radboudumc en log je voor de eerste keer in? Selecteer dan eenmalig de instelling Radboud Universiteit en gebruik je Z-nummer en het zojuist in de ICT shop aangemaakte wachtwoord om in te loggen. De volgende keer kun je inloggen met je Z-nummer en je Radboudumc wachtwoord via de instelling Radboudumc.

  • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op login. Gebruik hiervoor je account van de Radboud Universiteit of het Radboudumc  (u- e- of z-nummer).
  • Je krijgt nu eenmalig een scherm te zien waarin je toestemming geeft dat je gebruikers-id wordt gebruikt voor identificatie in Brightspace. Lees de tekst en klik op <Ja, ga door […]>.

Je bent nu ingelogd in Brightspace.

Heb je problemen met inloggen? Stuur een e-mail naar icto@ru.nl  onder vermelding van je u-, e- of z-nummer.