Docent - TeacherWerkinstructies en handleidingenBrightspace Docent Content: inhoud toevoegenHoe voeg ik audio of video toe aan een cursus? Content | Upload/Create

Hoe voeg ik audio of video toe aan een cursus? Content | Upload/Create

Onder Content structureer je je cursus en voeg je cursusmateriaal toe, zoals audio- en videomateriaal. Je voegt deze toe aan een (sub)module en elk nieuw media-element vormt een topic binnen deze (sub)module.

  • Navigeer naar Content in de navbar van je cursus.
  1. Ga naar de (sub)module waaraan je een media-element wilt toevoegen.  
  2. Klik op Upload/Create.
  3. Klik op Video or Audio. Er opent een nieuw venster.
  1. Je landt op het tabblad Web Video or Audio. Klik op Upload als je een video van je computer wilt uploaden.
  2. Zoek de gewenste video, bijvoorbeeld op YouTube. Knip de url en plak deze in de editor. Je kunt ook de embedcode invoeren.
  3. Voeg een titel toe.
  4. Klik op Save. Je navigeert naar de nieuw aangemaakte pagina van dit topic.

Embedden betekent insluiten. Het gaat om content, meestal een foto, video- of audiobestand, dat ergens anders is gepubliceerd. Net als bij het toevoegen van een url download en upload je de content niet, maar bekijkt deze in de oorspronkelijke bron. Op een website embed je media als je geen link naar de bron in je tekst wilt, maar deze direct wilt zien. Hier maakt dat niet uit: Brightspace sluit media altijd in, ook als je een url opgeeft. De embedcode vind je op de meeste websites onder de knop voor delen (of share).